16. lokakuuta 2017

Syksyinen ja hiljainen Hanko

Viikonloppu meni "hankoillen". Lauantaina satoi koko päivän. Sade piiskasi ikkunoihin ja puiden keltaiset lehdet leijuivat pihamaalle. Pidimme sadetta tuvassa. Tuunaillen keittiötä kuntoon. Sadepäivinä voi hyvällä omallatunnolla hiippailla sisätiloissa; villasukat jalassa, sytytellen tuikkuja sinne tänne tuomaan lämpöä ja taustalla soi kiva musa. Iltapäivällä oli pakko lähteä tuvasta ulos; ruokakauppaan ja kaupungin ainoaan rautakauppaan.

Sunnuntaina taivaalle ilmestyi outo valoilmiö. Aurinko, Arska! Aurinko paisto suorastaan lämpimästi ja lämpötila kipusi yli kymmenen asteen. Lähdimme kävelemään hiljaiselle rantakadulle. Vastaan tuli kaksi ihmistä ja nekin olivat ulkonäöstä päätellen Intiasta. Miten he olivat eksyneet tänne jumanlanselän taakse?

Puolilta päivin aukeni kaupungin ainut, läpivuoden avoinna oleva kahvila: Cafferia. Kahvilan aurinkoinen terassi täyttyi nopeasti sunnuntaipäivän viettäjistä ja koirien ulkoiluttajista, joista suurimman osan tunnistin ulkohankolaisiksi:) Tarkistin Wikipediasta Hangon asukasluvun ja se on vähemmän kuin Kurikassa: 8.578! Onhan tämä aikamoinen paluumuuttajan shokki; on hiljaista ja tylsää kuin huopatossutehtaassa. Kaikkialla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti