2. huhtikuuta 2018

Pääsiäinen Hangossa ja pieniä kevään merkkejä

Hartaasti odotettu huhtikuu ja lunta pyryttää. Masentava katseltavaa, kun muutama päivä sitten oli  suorastaan keväiset tunnelmat. Pakattiin kimpsut ja kampsut kiirastorstaina ja lähdettiin viettämään pääsiäistä mökille. Matkalla ihastelin lumesta paljaita peltoja joissa metsäkauriit mutustelivat  heinänkorsia ja ihmettelivät maailman menoa. Aurinko paistoi koko matkan Hankoon. Suomen eteläisimpään kaupunkiin.

Jaska nuuhkii kevättä.

Pitkäperjantaina aurinko paistoi taivaan täydeltä. Siivottiin pientä pihaa ja laitettiin ulkokalusteet patiolle. Aurinkoisessa pikkupihassa tarkeni tovin istua, kun oli toppatakki päällä ja lampaantalja persuksen alla. Vanha Jaska -kissamme piehtaroi risuläjissä ja nautti auringon säteistä. Jaska muutti meille pääsiäisenä, 18 vuotta sitten. Sen kunniaksi  ihana valopallo paistoi oranssinkeltaisena iltaan asti!

Kävelykadun koristeluita.

Hangon kaupunki oli panostanut pääsiäiseen; matkailutoimisto tiedotti erilaisista tapahtumista, kahviloiden ja kauppojen aukioloajoista sekä avasi ovensa ulkohankolaisille pääsiäiseksi. Lankalauantaina kävelykadulla kuljeskeli sankoin joukoin pääsiäisen viettäjiä,  kahvilat olivat täynnä, kävelykadun puut oli koristeltu värikkäin höyhenin sekä lapsille oli järkätty ohjelmaa. Olipa yllätys huomata, että täällä virpojat olivat liikkeellä lankalauantaina, kuten Pohjanmaallakin. Muistan miten lapsena odotettiin malttamattomasti Sirkan, Päivin ja Erjan kanssa lankalauantaita. Sotattiin naamat äidin huulipunalla, laitettiin huivi päähän, pajunoksat koriin ja lähdetiin virpomaan. Herkkujen ja taskurahan toivossa. Silloin se oli vain tyttöjen juttuja.

Tulliniemen ranta.

Tuulisella rannalla.

Lankalauantaina kaivettiin fillarit kellarin kätköistä ja lähdetiin polkemaan lumettomia ja jäättömiä teitä pitkin Tulliniemen rantaan. Tätä olin niin odottanut! Merituuli puhalsi viileästi, mutta aurinko paistoi ja Tulliniemen hiekkarannalla käveli muitakin kevään fiilistelijöitä. Parvi Suomen kansallislintuja, joutsenia, lensi sinisellä taivaalla. Näky oli kaunis ja antoi toivoa tulevasta keväästä.


Olin kuullut huhuja tai lukenut Hangon matkailutoimiston sivuilta, että På Kroken -ravintola on lankalauantaina auki. Lähdettiin polkemaan ja tarkistamaan tilanne Hangonkylän pienvenesatamaan. På Kroken (koukussa) oli juuri avannut ovensa ja ystävällinen tarjoilija otti meidät vastaan, vaikka ei jääty vielä lounastamaan. Menimme uudelleen myöhään iltapäivällä appivanhempien kanssa.


På Kroken on kodikas, runsaasti erilaisilla meriaiheisilla tauluilla ja tavaroilla sisustettu kala- ja äyriäisravintola. Nautimme herkulliset alkupalat seisovasta pöydästä ja päälle tuli vielä pääsiäisherkut; karitsaa ja pashaa. Ruoka oli niin herkullista, etten tajunnut edes valokuvat sitä:) Ravintola on kesäkuuhun saakka avoinna vain lauantaisin ja kesällä joka päivä. Vahva suositus! www.pakroken.fi
Alin kuva På Krokenin sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti