21. marraskuuta 2018

Jouluvaroitus Porvoossa

Käväisin pitkästä aikaa Porvoossa. Hanko on vienyt kaiken vapaa-ajan, joten viimeisestä Porvoon vierailusta on reilut kaksi vuotta. Halusin nähdä millainen Porvoon vanha kaupunki on jouluisessa asussa. Olipa kaunista! Kauneutta lisäsi myös aurinkoinen ja rapsakka sää. Marraskuu yllätti, kuten myös Porvoon vanha kaupunki, joka oli koristeltu kauniisti ja luonnollisesti.

Vanhan kaupungin katujen yläpuolelle oli viritelty kuusiköynnökset sekä havusta ja raudasta tehdyt sydämet, joita ympäröivät valot. Torin iso kuusi oli puettu jouluvaloihin ja kaikkialla, joka ikisen kahvilan, kivijalkakaupan ja ravintolan oven pielessä ja ikkunoilla oli jouluisia asetelmia; lyhtyjä, kuusia, kuusenoksia, tonttuja, enkeleitä ja valoja. Erään kaupan edustalla oli jouluvaroituskyltti. Lienee ollut paikallaan, ettei mopo ihan karkaa käsistä kun asiakas astuu jouluiseen puotiin. Käsityö- ja sisustuspuotien ikkunat suorastaan houkuttelivat astumaan sisään jouluiseen tunnelmaan ja tavaran paljouteen. Vain muutamassa puodissa myytiin glitteristä ja muovista joulukoristetta, mutta suurimmassa osassa oli myynnissä kädentaitajien jouluista taidetta.

 Ennen bussille lähtöä kävin fiilistelemässä Brunbergin makeiskaupassa. Karkit jäi ostamatta, sillä viidettä kuukautta kestävää karkkilakkoa en henno laittaa poikki. Kotiin toin tuomiseksi vain jouluisen kynttilän, sillä varaston laatikoissa on tarpeeksi joulukoristeita Suomesta ja maailmalta. Joulukoristeluissa suosin valoja, havuja ja punaisia tekstiilejä. Mielestäni less is more. Käykää katsomassa ja fiilistelemässä joulun taikaa Porvoossa!

Kauniit havuköynnökset katujen yllä.

Ihanan kahvilan tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti