6. marraskuuta 2018

Neljän tuulen tupa

Muutaman kilometrin päässä Hangon keskustasta, Pienellä Mäntysaarella sijaitsee Neljän tuulen tupa -kesäravintola. Meillä on usein tapana ulkoilla Neljän tuulen tuvan lähiympäristössä. Kaikkina vuodenaikoina. Kesäisin pyöräilemme kauniin ravintolan aurinkoiselle terassille ja muina vuodenaikoina kuljeskelemme sen ympäristössä, katsellen vuodenaikojen vaihtumista ja meren kuohuja.

Tuvalle vie suora rantareitti, jossa on tilaa kävelijöille ja pyöräilijöille. Luonnonmukaisen rannan tuntumassa on muutamia penkkejä, joihin voi pysähtyä istuskelemaan. Katsellen merellä uiskentelevia joutsenpareja tai ulapalla lipuvia rahtilaivoja tai vain istua ja möllöttää ja antaa ajatusten lentää.

Kallion päällä sijaitsevalla rakennuksella on mielenkiintoinen menneisyys. Kieltolain aikaan rakennuksessa oli kahvila Afrika, jossa tarjoiltiin myös miestä väkevämpää. Naapurisaarella, suurella Mäntysaarella asusteleva marsalkka Mannerheim kyllästyi viereisen saaren riehakkaaseen elämään ja hän päätti ostaa saaren. Näin kahvila Afrikasta tuli Neljän tuulen tupa -kahvila ja Mannerheim isännöi sitä vuosina 1927 - 1933. Neljän tuulen tupa oli hieno kahvila, jossa tarjoiltiin kello viiden teetä ja siniruudulliset pöytäliinat sekä posliiniset astiat haettiin aina Ranskasta asti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti