4. joulukuuta 2018

Tuomaan ja Mantan joulumarkkinat

Tuomaan  joulumarkkinat Senaatintorilla ja Mantan markkinat Kauppatorin kupeessa on avattu. Kävin markkinoilla illan tullen kiertelemässä, fiilistelemässä sekä kylmästä hytisemässä. Kaunis ja suuri joulukuusi sekä lukuisat valot myyntikojujen yllä toivottivat tervetulleeksi Tuomaan markkinoille. Ilmoille levisi myös paahdettujen kastanjoiden tuoksu ja joululaulut pauhasivat monitoreista. Kun kiertelin myyntikojujen välissä, niin sieltä täältä kuului monikielistä puheensorinaa.. mandariinikiinaa, espanjaa, italiaa.. Ihanaa, että matkailijat ovat löytäneet jouluisen Suomen! 

Matka jatkui pitkin kauniisti valaistuja katuja Mantan markkinoille. Kaunis valoketju oli viritelty pienen markkina-alueen ylle. Alueella ei tullut vastaan kuin muutama kiireinen kaupunkilainen, jotka tuskin huomasivat ihania kukka-asetelmia, glögikojuja...  Seuraavaksi fiilistelin Esplanadin, Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien valojen alla. Matkalla bussiasemalle satoi muutama lumihiutale. Kaiken sen ruuhkaan ja kiireen seassa Helsingissäkin oli joulutunnelmaa! Alla muutama tumma ja tuhnuinen kännykkäräpsy. Kamera jäi taas kotiin:) 

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Senaatintori kuvattuna kirkon rappusilta.

Kauniin Senaatinkirkon ja joulukuusen edessä oli varsinainen kuvauspaikka.

Mantan markkinat.


The Poro tuli vastaan Espan puistossa.

Hotelli Kämpin tyylikäs sisäänkäynti. Less is more.

Ihanat "kattokruunut".

Aleksin jouluvalot valaisee kiireisten kaupunkilaisten kulkua.

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköistä, ja nuo kattokruunut on tosi kivat! Izmirissä ei ole koristeita kuin ostareissa, ja nehän on uuttavuotta varten, pitäisi alkaa viritellä jouluntunnelmaa mutta miten sen taas tänne taikoisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää on harmaa kuin mummon kutoma villasukka ja kaamos on pahimmillaan, joten nämä ovat ainut lohtu. Aasiassa oli myös joulukoristeet ja valot vain ostareissa.ihanaa joulua ja nauti lumettomuudesta, vihreydestä ja siitä ettei tarvi liukastella jäisellä kadulla:)

      Poista