28. huhtikuuta 2019

Peltipurkkeja ja pientä tuunausta

Olipas vauhdikas viikonloppu! Lauantai oli niin puutarha- ja kotityöntäyteinen päivä, että illalla suorastaan kaaduin sänkyyn. Jossain välissä ehdin käydä lempparikirpparilla; Ankka -kirppiksellä. Huomaa, että kevät on tullut ja ihmiset ovat tyhjentäneet kaappejaan, sillä pöydät notkuivat kaikenlaisia romuja ja aarteita. Eräältä pöydältä löysin tämän vanhan peltipurkin jonka sivuissa lipuu purjeveneet. Laitoin purnukan vanhan kiinalaisen teepurkin viereen, keittiön kaapin päälle. China Black Tea -purnukan löysin aikoinaan Shanghain "antiikkimarkkinoilta", jossa kävimme ystäväni kanssa tiuhaan tinkaamassa kiinalaisten kanssa. Mikä ihme näissä vanhoissa ja ruosteisissa purnukoissa viehättää?



Sunnuntaiaamuna iski vielä pieni siivousvimma. Tein tilaa kesäisille vaatteille. Mökissä ei ole vaatekaappeja. Kaikki vaatteet ja kodintekstiilit säilytetään lipaston laatikoissa, maailmalta tuoduissa puuarkuissa, ovien takana olevissa koukuissa. Yhdestä pienestä muutostyöstä oli jäänyt jemmaan musta naulakko ja pyysin miestä naputtelemaan sen makuuhuoneen seinälle. Ajattelin säilyttää naulakossa ns. siistimpää kesämekkoa, -paitaa sekä olkihattua. Kaikkea kun ei voi sulloa lipaston laatikoihin ja on kiva ottaa naulakosta rypytön mekko tai paita päälle, kun lähtee viettämään kesäiltaa kylille. :)


2 kommenttia:

  1. Rakastan tuollaisia vanhoja peltipurkkeja. Mun mammalla oli niitä keittiössä, ja osa oli todella vanhoja, 1900-l vaihteesta. Turkissa on edelleen jonkun verran ihanan roinan paikkoja, koska paikallisillehan tämä vanhan tavaran viehätys harvemmin aukenee. Se on liian lähellä täällä, koska suuri osa kansaa ei ole päässyt vielä nauttimaan samasta kun me Suomessa 80-luvulla.

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat kovin suosittuja . Tulee mieleen mummon keittiö, jossa oli rivissä Pauligin punaisia kahvipurnukoita.

    VastaaPoista