22. huhtikuuta 2019

Vihdoinkin kevät!

Blogi on ollut huonolla hapella. En vain ole ehtinyt. Juuri nyt vapaa-ajan täyttää vain ja ainoastaan puutarhassa puuhastelut, joten iltaisin ei ole ollut puhtia enää kirjoitella. Takana on upea pääsiäinen, jonka tietysti vietimme aurinkoisessa ja talviunilta heräävässä Hangossa. Lähdimme mökille Hankoon tiistai-iltana ja teimme keskiviikon ja torstain etätöitä. Torstaina iltapäivänä laitoin koneen kiinni ja työasiat taka-alalle ja niin alkoi ihana pääsiäinen. Sää oli mitä mainioin! Ei tuollaista aurinkoa ja lämpöä uskaltanut edes toivoa:)

Suunnitelmissa oli tehdä paljon puutarhatöitä ja pestä möksän ikkunat. Pah! Rikkaruohojen ja kotiloetanoiden valtaama puutarha sai odottaa sekä selkä levätä. Ikkunatkin ehtii pestä tuonnempana. Sen verran kuitenkin saatiin aikaiseksi, että valkoinen keinu sekä tuolit ja pöytä kannettiin pihaan. Pääsiäinen kului ystävien tapaamisessa, herkuttelun ja ulkoilun merkeissä.  Pitkäperjantaina patikoimme Suomen eteläisimpään kärkeen, Tulliniemeen. Sinisen taivaan täyttivät muuttolintujen parvet. Kurkia, hanhia, joutsenia, monenlaisia vesilintuja. Oli se vain niin upeaa katseltavaa ja kuunneltavaa. Linnut visersivät aamusta iltaan ja tein monta havaintoa, vaikka en varsinainen lintubongari olekaan. 

Sunnuntaina pyöräilimme pitkin Hangon keväisiä katuja. Käytiin Hangonkylässä ja Kappelisatamassa ja huomasin miten joka talon ja mökin puutarhassa puuhasteltiin tai vain oltiin ja nautittiin auringon lämmöstä. Hangon kadut täyttivät ilmiselvästi pääsiäisturistit joista rohkeimmat kulkivat jo shortseissa ja teepaidoissa:) Ravintoiloita ja kahviloita oli auki vain muutama, mutta niiden terassit olivat viimeistä tuolia myöten täynnä. Huomenna alkaa arki ja kevät vain lämpenee lämpenemistään!


Suomen eteläisin kärki.


Sieltä tullaan ja lujaa!

Merivesi oli niin alhaalla, että rannalla pääsi pyöräilemään.Lisää tipuja saapuu


Pienet, mutta söpöt kalamajat.

Aina niin ihana Kappelisatama.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti