4. elokuuta 2019

Tallinna, Telliskivi ja Fotografiska

Jäljellä oli enää loman rippeet ja se vietettiin aurinkoisessa Tallinnassa. Lähdimme perjantaina klo 7:30 lautalla Tallinnaan ja satamasta kävelimme suoraan Telliskiven kaupunginosaan. Fotografiska valokuvataiteenmuseo oli avattu klo 10:00 ja halusin, että olemme siellä ennen suurempaa ryysistä. Valokuvia on kiva katsella rauhassa.  

Rakennus oli upea ja se sisälsi näyttelytilan lisäksi kahvilan, ravintolan sekä museokaupan. Näyttelytilat sijaitsivat ylimmässä kerroksessa ja siellä oli esillä neljän eri valokuvaajan näyttelyitä, joista mielenkiintoisin oli päänäyttely eli Jimmy Nelsonin "Home to Humanity" -näyttely. Nelsonin valokuvissa esitellään alkuperäiskansoja ja ne on kuvattu eri puolilla maailmaa. Myös rakkaasta Kiinastani oli pari valokuvaa.

Fotografiska museo sijaitsee myös Tukholmassa, mutta olen kuullut puhuttavan, että Tallinna on Tukholmaa parempi. Mene ja tiedä, mutta minut se valloitti täysin ja sijainti on loistava. Olen ensi kohtaamisesta lähtien pitänyt Telliskiven rosoisesta ja boheemista tunnelmasta.

www.fotografiska.com
Näyttelyn jälkeen kiertelimme Telliskiven alueella. Ihmettelin, että miksi siellä on niin hiljaista ja väljää? Kaikki suomalaiset ryntäävät ilmeisesti suoraan satamasta Tallinnan vanhaan kaupunkiin? Olin Telliskivessä viimeksi toukokuussa ja tuntuu, että sinne on aina ilmestynyt uusia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, joista jokainen on erikoisesti  sisustettu. Nautimme lounaan  F-hoone -ravintolan aurinkoisella terassilla sekä kävimme vielä Peatus -ravintolan terassilla joka on rakennettu vanhaan junanvaunuun. Myös Telliskiven kupeessa olevalla tuoretorilla kävimme katsomassa loppukesän tarjontaa.

Vanhassa kaupungissa oli täysi hulabaloo päällä. Matkailijoita oli paljon ja ilmeisemmin joka maailman kolkasta puheensorinasta ja ulkonäöstä päätellen. Isot kiinalaisryhmät erottuivat selkeämmin. Tallinna ja erityisesti vanha kaupunki on ylihinnoiteltu ja turre maksaa! Anyway, vanha kaupunki on aina niin kaunis katsella. Lähdimme kukkatorin kautta takaisin satamaan, tosin upeat ja ylihinnoitellut pionit jäivät torille. Paluumatka Suomeen meni laivan aurinkoisella kannella.


2 kommenttia:

  1. Tuonne Fotografiskaan mielin päästä tuota pikaa, saa nähdä koska se sitten toteutuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahva suositus . ehdit hyvin. auki syyskuun alkuun. btw, olen useasti yrittänyt kommentoida ihania juttujasi, mutta kommentit eivät tule perille???

      Poista