8. joulukuuta 2019

Tuomaan markkinat

Vihdoinkin sade loppui! On satanut kaksi päivää putkeen ja ilma on ollut ankean harmaa, kuin mummon villasukka. Tarkoitus oli lähteä lauantaina markkinoille Helsingin Senaatintorille, mutta eipä kiinnostanut sateessa lähteä minnekään. Tänään aurinko paistoi ja lähdimme heti aamutuimaan ajamaan Helsinkiin. Tuomaan markkinat avattiin aamu kymmeneltä ja siellä riitti heti aamusta jouluisesta tunnelmasta nautiskelijoita, meiltä ja muualta. Joulupukki oli kuvatuin henkilö ja kiinalaiset ottivat tilaisuudesta vaarin ja kuvauttivat isoja ryhmiään pukin kanssa.

Torilla ei myyty krääsää, vaan kaikki tuotteet olivat käsityöläisten valmistamia. Oli herkkuja, lampaantaljoja, tonttuja, kransseja, kynttilöitä, lapasia, koruja, sepän takomia kynttilänjalkoja...Torin laidalle oli pystytetty iso kuusi sekä värikäs vanhanajan karuselli lasten iloksi. Joululaulut soivat, 
glögi tuoksui, kynttilät paloivat. Kaiken kaikkiaan ihanan jouluinen tunnelma. Markkinat ovat avoinna 22.12. asti ja sen jälkeen käsityöläisetkin pääsevät joulun viettoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti