27. lokakuuta 2017

Kontin purkamista

Reilu viikko sitten saimme lähetyksen Kiinasta. Kontti saapui pihaan! Kontissa odotti 140 pakettia romuja ja aarteita kuuden vuoden matkalta; Malesiasta ja Kiinasta. Huh! Ei muuta kuin hihat heilumaan ja lastin purkuun! Olimme sopineet kuljetusliikkeen kanssa, että osa huonekaluista ja polkupyörät menevät Hankoon. Hangon kuorman purku oli eilen.Oli kuin joulu, kun availin laatikoita. Tuumasin, että: "Ilman näitä tavaroita olen pärjännyt loistavasti. Vain kiinakaappia ja talvibootseja olen odotellut saapuvaksi." Kiinan päässä oli pakkauspäivänä armoton helle, +37 astetta, kun taas täällä Suomen päässä oli raikas syyspäivä. Oli onni matkassa, ettei tarvinnut sateessa purkaa kuormaa! 


Astiat, tavarat ja huonekalut oli Shanghain päässä pakattu erittäin huolellisesti ja ne saapuivat perille ehjinä. Home ei ollut päässyt kiinni mattoihin ja muihin tekstiileihin, mutta tunkkainen "kiinanhaju" oli tarttunut niihin. Raikas syyssää tuli kuin tilauksesta ja tuuletimme talvitakit ja matot ulkona sekä pesimme monta koneellista vaatteita ja kodintekstiilejä. Vaikka kuinka ahkerasti kierrätimme Kiinassa, niin turhaa tavaraa oli vieläkin matkassa. Veimme loppuviikosta kaksi lastia läheiseen kierrätyskeskukseen. Yhä edelleen tavaraa on liikaa. Ehkä teen jossain vaiheessa kirpparikeikan?


Kun Hangon kuorman purkupäivä koitti, niin ensilumi yllätti?! Olihan runsaista lumisateista varoiteltu säätiedotuksissa jo useamman päivän ajan ja kehotettu autoilijoita vaihtamaan talvirenkaat alle. Tällaista lumimyräkkää en ollut nähnyt vuosiin.


Hangon keskustassa ei ollut tietoakaan lumesta, joten saavuimme talvesta takaisin syksyyn. Kuljetusliikkeen miehet kantoivat rivakasti romut ja aarteet tupaan ja kun urakka oli tehty lähdimme koko porukka kahvittelemaan Gafferia -kahvilaan. Tauon jälkeen jatkoimme miehen kanssa huonekalujen kokoamista myöhälle iltapäivään. Ennen pimeän tuloa lähdimme ajamaan takaisin Espooseen. Tämä oli ulkosuomalaisuuden viimeinen etappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti