3. marraskuuta 2017

Miniloma Krakovassa

Terveiset Krakovasta! Vietin kauniissa, ajan patinoimassa ja historiallisessa Krakovassa kokonaiset kolme päivää. En ole vuosiin käynyt missään Euroopan kaupunkikohteissa, paitsi Tallinnassa. Minulla ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia ja -suunnitelmia minilomalle. Päätin, että menen sinne minne nokka vie ja haluan nähdä vain ja ainoastaan kaikkea kaunista.

Krakova on kuin suuri ulkoilmamuseo, jonka kadut huokuu historiaa. En ole ikinä nähnyt niin paljon kauniita rakennuksia, yksityiskohtia ja patsaita! Mikäli kävelyn välissä halusit hetken lepuuttaa jalkojasi ja saada kurkun kostuketta tai vatsan täytettä, niin aina löytyi kaunis tai erikoinen kahvila, baari tai ravintola. Erityisesti pidin Kaziemierzin juutalaiskaupunginosasta ja sen boheemista ja rennosta ilmapiiristä. Pidin niin paljon, että kävin siellä kahdesti:) Kaziemierzin kaduilla ja kujilla oli vieri vieressä erikoisia kahviloita, baareja, kivijalkakauppoja, gallerioita sekä ikivanhoja rakennusta seiniä koristivat hauskat maalaukset.

Minilomalla kävin monessa kirkossa ja synagogassa sekä Wawelin kukkulalla, jossa sijaitsee historiallinen Wawelin linna. Linnan alla sijaitsee kuulemma lohikäärmeenluola. Ihmekös veri veti sinne! Pieni hotellihuoneeni sijaitsi vilkkaan Rynek Glowny toriaukion laidalla jota reunustivat kauniit ja värikkäät rakennukset sekä lukuisa määrä terasseja. Myöhään yöhön huoneeseeni kuului hevosten kavioiden kopse sekä turistivirran monikielinen puheensorina.

Nurkan takana odottavan talven kynnyksellä - Krakova oli niin kaunis! Voisin vierailla siellä toistamiseen? Ehkä keväällä, jolloin turistivirrat ovat tyynemmät ennen hektisen kesän alkua? Vaikka Aasian kierrokselta palannut kontti oli edellisviikolla lopullisesti tyhjennetty ja kirottu sen tavaramäärää.....niin, en voinut vastustaa puolalaista kristallia:)))))
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti