9. lokakuuta 2017

Ulkosuomalaisuus päättyi ja asetuimme Suomeen

Hei, tämä on uuden blogini ensimmäinen postaus. Olen viimeiset kuusi vuotta kirjoittanut blogia "Elämää Idän Pariisissa". Asuimme viimeiset kuusi vuotta Malesiassa ja Kiinassa; joista Kiinassa vierähti 3,5 vuotta. Syyskuun alussa teimme paluumuuton Kiinasta Suomeen. Ajatus vanhan blogin kirjoittamisesta ei enää innostanut ja uuden blogin aloittaminen on häämöttänyt mielessäni jo pitkään. Tänään, sateisena ja harmaana lokakuisena maanantaina, otin itseäni niskasta kiinni. Aloitin blogin muokkaamisen. Tadaaaaa!! Tässä se nyt on! Tosin ulkoasuun on taatusti luvassa muutoksia ja muutoksen muutoksia, mutta tässä maistiaiseksi tällainen raakile.
Ulkosuomalaisesta ulkohankolaiseksi -blogi!

Hangossa ei voi eksyä. Vai voiko?

Hanko beach.

Mistä kaikki alkoi? Mies on vuosia haikaillut vapaa-ajan asuntoa Hangosta. Olen topakasti jarrutellut ideaa vedoten ulkosuomalaisuuteen sekä turhaan riesaan ja huoleen. Heinäkuussa mies lensi Suomeen kesälomalle ja aloimme vähitellen käymään läpi vapaita asuntoja Hangosta. Toiveena oli  pienehkö asunto keskustan tuntumassa vanhassa puutalomiljöössä, ilman megaremontteja. Huomautan jo tässä vaiheessa, että perinteisiksi mökkeilijöiksi emme halunneet. Ei ole meidän juttu ajaa tuntitolkulla keskelle metsää hakkaamaan saunapuita,  kuuntelemaan vastarannalta kuuluvaa yölinnun huutoa,  kaukana kaikista palveluista...

Kuva ensimmäiseltä käynniltä.

En ollut käynyt Suomen eteläisimmässä kesäkaupungissa vuosiin. Kun eräänä aurinkoisena (jopas jotakin) lauantaina ajelimme Hankoon, niin yllätyin positiivisesti sen rennon letkeästä tunnelmasta. Tuntui kuin olisin ollut ulkomailla! Oli lämmin ja aurinkoinen päivä. Ihmiset istuivat sataman ravintoloissa, suppailivat tyynellä merellä, jopoilivat... Lauantaiajelut Hankoon jatkuivat. Kiertelimme asuntoja joita oli niukasti tarjolla. Ensimmäinen asunto jossa kävimme, oli tuleva vapaa-ajankotimme. Teimme esisopimuksen elokuussa ja syyskuun alussa, kun muutimme pysyvästi Suomeen, teimme lopullisen kaupan ja aloimme kuskaamaan tavaroita "mökille".

Canbei! Teimme esisopimuksen asunnosta!

Teimme kaupat asunnosta syyskuun toisena perjantaina ja ensimmäisen muuttokuorman lähdimme viemään seuraavana aamuna. Auto oli ääriään myöten täynnä rätei ja roinaa. Matka Hankoon kesti reilun tunnin. Sen jälkeen on viety monta lastia ja muutamana viikonloppuna on yövyttykin Hangon "sykkeessä". Ikean sohva ja varapatja ovat toimineet vuoteina, puutarhapöytä ja -tuolit ruokapöytänä sekä kahvinkeitin on pakattu matkaan ja tuotu viikonlopun päätteeksi takaisin kotiin, Espooseen. Odotamme muuttokuormaa Kiinasta saapuvaksi, joten sen vuoksi viikonloppuilemme tyhjässä asunnossa. Pääasia, että vesi tulee ja menee ja on katto pään päällä:)

Asunnon avain. Käytiin juomassa tervetulokahvit paikallisessa kahvilassa.

Tupaantuliaislahja Maralta.

Olemme päässeet jo hyvään vauhtiin pienessä tuunauksessa ja kaappien täyttämisessä. Asuntohan on valmiiksi remontoitu, mutta pientä fixausta mieleisekseen pitää aina tehdä. Lupasin pyhästi, että Hangon kotia EI sisusteta etnisesti, eikä sinne tuoda buddhapatsaita ja Aaltomaljakoita. Viime viikot olen tiuhaan tahtiin kierrellyt Fidan liikkeissä ja Suomenojan kierrätyskeskuksessa tehden edullisia, mielenkiintoisia  ja hankomaisia löytöjä. Toisen romu on toisen aarre!

Uskokaa tai älkää! Ekassa muuttokuormassa oli kanervaruukku, kastelukannu ja lyhty!

Ulkosuomalaisesta ulkohankolaiseksi -blogi tulee olemaan sisällöltään "lifestyle" -henkinen; kertoen sisustamisesta, tuunauksesta, Hangosta, tapahtumista, luonnosta, kierrätyksestä, kirppareista, hyvästä ruoasta...ihan kaikesta! Rennolla otteella ja asenteella, pienistä "kauneusvirheistä" välittämättä.

Oikein mukavaa viikkoa!


2 kommenttia:

  1. Voi ihanuutta! Onnea "mökkeilijöille"! Pitkin syksyä on ollut mielessä surffata uuteen blogiisi ja nyt vihdoin hotkin tämän kerralla. Ihanaa että P:n unelma toteutui! Näyttää niin hyvältä mökkinne maastoineen kuvissa <3

    VastaaPoista