10. lokakuuta 2017

Muutamia hankomaisia löytöjä

Kuten ensimmäisessä postauksessa mainitsin, niin olen viimeisen kuukauden aikana kierrellyt aktiivisesti Suomenojan kierrätyskeskuksessa ja Fidan myymälöissä, etsien hankomaisia tavaroita ja huonekaluja. Mies pyörittelee päätään ja pottuilee:) Espoon Suomenojalla (vastapäätä Plantagenia) sijaitsee siisti kierrätyskeskus, jonka henkilökunta on ystävällistä. Kierrätyskeskuksessa on kolmessa kerroksessa romuja ja aarteita maan ja taivaan väliltä. Keskus on auki maanantaista sunnuntaihin. Jos menet omalla autolla, niin varaudu siihen, ettei siellä ole parkkipaikkoja. Sen verran riittää asiakkaita ja lahjoitusten tuojia. www.kierratyskeskus.fi 


Vapaat

Just tuohon lokit kuuluu.

Ylläoleva merellinen taulu löytyi Suomenojan kierrätyskeskuksesta. Taulun nimi on "Vapaat" ja sen  raikas sininen sävy sekä vapaana lentävät lokit sopivat kuin nenä päähän Hangon tupaan. Taulun kehyksetkin olivat niin hyvässä kuosissa, ettei Erkin tarvitse niitä vaihtaa:) Maksoin taulusta 25 euroa ja olen erittäin tyytyväinen hankintaani. Kelpasi se miehellekin!

Edullinen löytö.

Iltakävelyllä bongattua.

Hankoon kuuluvat veneet ja laivat. Miltei jokaisen asunnon ikkunalla on koristeena purjevene ja/tai purjelaiva. Niitä on mukava katsella ohi kulkiessa ja ne näyttävät upeilta vanhojen talojen ruutuikkunoilla ja ikkunasyvennyksissä. Tämä menee hieman "krääsäosaston" puolelle, mutta pakko se oli ostaa. Siellä se tönötti pölyisenä hyllyn perimmäisessä nurkassa ja nappasin sen mukaani. Suomen lippu ja sana Finland tekivät vaikutuksen. Eikä hinta päätä huimannut - 2,80 euroa. Löysin laivapullon tai pullolaivan Niittykummun Fidasta, joka on sopivasti jumppapaikkani lähellä:)
Kävin pikaisesti Iso Roban Fidassa ja sieltä löysin tämän puisen ja sinisen "Seaside" -kyltin. Iso Roban Fida on siististi täytetty erilaisilla romuilla ja aarteilla sekä siellä on rento tunnelma. Taustalla soi aina leppoisa musa. Melko useasti olen bongannut siellä upeita huonekaluja, mutta niissä on aina ollut lappu: "Myyty" tai "Varattu". Ei ihme.  Asensin Seaside -kyltin ulko-oven päällä olevaan ikkunaan. Auringon laskiessa valo heijastuu hauskasti eteisen seinään ja ikivanhaan Ratian saaristolaiskaappiin. Kaapista sen verran, että se toimi aikoinaan ensimmäisen oman (tai pankin) kotimme lääkekaappina. Sitten se lojui vuosia varaston perukoilla pölyttymässä. En ikinä hennonut laittaa sitä kierrätykseen. Nyt sillä on kaapin paikka eteisen avainkaappina. 

2 kommenttia:

 1. Kiva uusi blogi, Kiinan tarinoista tykkäsin myös!

  Upea taulu! Kuin tehty tuohon portaikkoon! Mitäs teidän kissaherra on tuumannut uudesta lomapaikasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ollut Jaskamaisen rennosti Hangossa:)

   Poista