5. maaliskuuta 2018

Maaliskuun eka viikonloppu

Vietettiin pitkästä aikaa viikonloppu Hangossa. Lähdettiin matkaan perjantaina klo 17:00 aikoihin ja aurinko paistoi taivaan täydeltä. Ihanaa, kun ei enää tarvitse pimeässä taivaltaa ja kiirehtiä lähdön kanssa. Valoisaa on miltei puoli seitsemään asti. Ihanaa oli myös kaivaa aurinkolasit kaapin kätköistä.

Mökötys. Jaska inhoaa automatkailua.

Aamu klo 7:00. Sininen hetki.

Meidän asunto sijaitsee lähellä Itä-satamaa. Moni on kysynyt, että miten voimme asua sataman lähellä, koska sieltä kantautuu melua??? Meitä eivät häiritse rahtilaivojen äänet. Talvisin, lehtipuiden ollessa paljaana, näkyvyys satamaan on hyvä, mutta kesäaikana sataman läsnäolon tuntee vain rahtilaivojen äänistä. Heräsin varhain lauantaiaamulla katselemaan olohuoneen ikkunasta upeaa näkymää satamaan ja merelle. Täysikuu mollotti sinisellä talvitaivaalla ja Transfennica -rahtialus oli matkalla jonnekin. Pois täältä.


Bulevardi. Ei ole ruuhkaa.

Illan tullen.

Erään talon pihapiiristä.
Lauantai oli pilven peitossa ja teimme jalkapatikassa pakolliset kauppareissut. Myöhään iltapäivällä meille tuli vieraita ja tupatarkastuksen jälkeen lähdimme herkuttelemaan kaupungin toiseen avoinna olevaan ravintolaan. Illallisen jälkeen teimme pienen sightseeingin kaupungilla. Tunnelma oli sinisen sävyinen, hiljaisuudesta puhumattakaan. 

Rantasauna. Siellä porattiin avantoa.Sunnuntaina aurinko paistoi taivaan täydeltä. Oli muutama aste pakkasta ja tuulen virekään ei käynyt. Oli loistava sää ulkoiluun. Jäällä kävely on suomalaisten suurta huvia talvisaikaan. Sitä piti kokeilemaan monen vuoden tauon jälkeen. Silmänkantamattomiin oli vain lunta ja jäätä. Minun puolesta talvi voisi jo loppua. Odotan niin malttamattomasti kevättä ja puutarhatöitä.

Viimeisin hankinta.

Siinä se! Sermi.
Viikonloppu ei mennyt pelkästään herkuttelun ja ulkoilun merkeissä. Mies tuunasi mökin ainoaan säilytyspaikkaan sermin suojaksi. Mökissä ei ole vaatekaappeja. Vaatteet ja liinavaatteet säilytetään makuuhuoneen lipaston laatikoissa, puuarkuissa, sängyn alla säilytyslaatikoissa ja ovien taakse laitettujen koukkujen varassa. Tässä mökin ainoassa kolossa säilytetään puutarhatuolien pehmusteita, pölyimuria ym isompaa rompetta. En missään nimessä halunnut siihen kangasta suojaksi. Sitä paitsi olen surkea ompelija ja en omista ompelukonetta. Niinpä mies tuunasi siihen puisen sermin. Sermi on pientä loppusilausta valmis. Alle tulee pyörät, niin sitä on helppo liikutella. Tuvan tuunaukset ovat tältä erää valmiit (heh heh), seuraavaksi on vuorossa pikkuinen parveke ja piha. Sitä ja kevättä odotellessa!

Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti