26. elokuuta 2018

Ihanan kesän hyvästely

Olipas ihana ja tapatumarikas viikonloppu Hangossa! Siellä vietettiin Hangonpäivää, muinaistulien yötä, Le Petit Festival goes Hanko -festivaalia ja Hyvän mielen markkinoita. Lisäksi kävelykadulla oli kirppari ja muuta ohjelmaa. Sää oli pahanilmanlintu. Kun koko kesä on ollut yhtä hellettä ja paistetta monta kuukautta putkeen, niin juuri tänä viikonloppuna oli sateisen epävakaista. En suostunut luopumaan shortseistani:) Lauantaina osa Bulevardia oli blokattu liikenteeltä ja Bulevardin vehmaiden puiden alle oli pystytetty pitkä ruokapöytä. Syödään yhdessä -tapahtuma oli tuonut paikalle niin paljon ruokailijoita picnickoreineen, että kaikki eivät mahtuneet saman pöydän ääreen. Osa ruokailijoista nautti eväitään kirkkopuiston nurmikolla.

Meilläkin oli eväät; hiiligrillattu kala, perunat ja roseviini; valmiina, mutta ei vaan saatu aikaiseksi lähteä tapahtumaan. Taisi ne formuloiden aika-ajot olla suurin este. Päätin kuitenkin lähteä katsomaan ja kuvaamaan tapahtumaa. Samalla reissulla vein pohjaan palaneen kattilan kierrätyspisteeseen. Kattila pyörän etukoriin, kamera kaulaan ja nuuskimaan mitä ihmiset syövät. Joku katsoi hieman pitkään pyörään etukorisssa keikkuvaa palanutta kattilaa:) Kadun pätkän täytti iloinen puheensorina ja jopot muut menopelit oli parkkeerattu pöytien viereen. Oli picnickoria, eineksiä, viiniä, kertakäyttölautasia, kuohuvaa,  iloista yhteiseloa. Tosin ainuttakaan tuttavaa en sieltä bongannut. Meksikosta asti saapunut duo soitteli ja lauleli pienellä lavalla. Tuskin kukaan edes kuuteli heitä? Kun saavuin mökille, niin kotikadulla tuli vastaan letka amerikanrautoja. Morjenstin jokaista kuskia.

Illan ja pimeän tullen lähdettiin naapureiden kanssa Plagenin rantaan katsomaan muinaistulia ja ilotulitusta. Kun saavuttiin paikanpäälle, niin nähtiin vain rippeet ilotulituksesta. Pitkälle venynyt Englannin liigan futismatsi oli syynä myöhästymiseen. No anyway, Plagenin ranta oli täpötäynnä kesän lopettajaisten viettäjiä. Pimeässä illassa musa soi, tulet paloivat rantaviivalla ja taivaalla mollottava täysikuu valaisi kulkua kotiin päin. Sateisena sunnuntaina käytiin vielä Hyvän tuulen markkinoilla kahvilla ja ostamassa herkullisia, kotona rypytettyjä karjalanpiirakoita. Sen jälkeen oli aika pakata kamat ja lähteä ajamaan kohti Espoota. Tiesittekö, että Hanko ja Kroatian Dubrovnik ovat ystävyyskaupunkeja? Kuulin sen Bulevardilla tapaamaltani kroatialaiselta valokuvaajalta.

Osa ruokailijoista oli picnicillä Kirkkopuistossa.


Duo Meksikosta.Le Petit festivalin kantaaottava installaatio.


Amerikanraudat kotikadulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti