30. syyskuuta 2018

Ihana lankakauppa

 Eräällä tuttavalla oli sängynpäädyssä ihanan muhkea torkkupeitto ja hän kertoi, että se oli ostettu hankolaisesta Lankasatama -lankakaupasta. Lankasataman omistaja oli sen itse kutonut. Lauantaina päätin käydä ensimmäistä kertaa Vuorikadulla sijaitsevassa lankakaupassa, vaikka en ole lainkaan käsityöihminen. Ihailen suuresti käsityöihmisiä, jotka taikovat milloin mistäkin kankaasta ja lankakerästä upeita luomuksia. Minulle koulun käsityötunnit olivat suurta tuskaa ja mummovainaakin ihmetteli, että miksi olen niin surkea puikonheiluttaja.

Lankakaupan ystävällinen omistaja kysyi, että miten hän voi auttaa ja oli pakko tunnustaa etten osaa kutoa. Kunhan vain katselen ympärilleni. Sen verran tajusin, että olihan ne lankakerät upeita, pehmeitä ja ihanan värisiä. Alahyllystä löysin tämä ihanan pitsimaton puoleen hintaan. Matto on puuvilla/elastaasia ja handmade in Hanko. Sanoin myyjälle ettei minulla ole mitään hajua mihin tämän laitan, mutta olen etsinyt tällaista mattoa pitkään.

 Nyt se on vieras/työhuoneen muhkean tuolin edessä, vierivieressä pyöreän juuttimaton kanssa ja toimii myös jalkojen lämmittäjänä:) Tuolin reunalla oleva villainen torkkupeitto on viimesyksyinen löytö Kierrätyskeskuksesta. Lankasatama, Vuorikatu 12 -14. www.lankasatama.fi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti