3. lokakuuta 2018

Pikkukaupungin rauhassa

Vietän parhaillaan syyslomaa Hangossa, jossa sade ropisee ikkunoihin ja syystuuli puhaltaa voimalla. Moni varmaan ihmettelee, että miten täällä saa aikansa kulumaan hektisen kesäkauden jälkeen? Ensimmäisenä tulee mieleen rentouttavat kävelyretket rannoilla ja kaupungilla. Minulla oli täällä ystävä kylässä pari päivää ja teimme pitkiä kävelyretkiä kylän raitilla ja rannoilla. Eilen illalla pikku kaupunki oli aavemaisen hiljainen. Vastaan tuli vain muutama kulkija ja ohi kiisi kaksi autoa. Suurin osa rantakadulla olevista kiinteistöistä oli pimeänä! 

Jos pidät elokuvista, niin Vuorikadulla on ihana vanhanajan elokuvateatteri, Kino Olympia. Siellä esitetään uusimmat ensi-iltaelokuvat. Lippu teatteriin maksaa 11 euroa ja se maksetaan vain ja ainoastaan käteisellä. Paikkavarauksia ei ole.

Mökillä ei ole pakko olla sohvaperunana. Steelstudio -kuntokeskus Nycanderinkadun päässä, on auki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Sieltä voit ostaa kertalippua, viikonlopun kattavia lippuja, jäsenyyden what ever. Luvassa on raudan nostamisen lisäksi ryhmäliikuntatunteja ja spinningiä.

Kuten olen aikaisemmin kertonut, niin Hangossa on kaupungin kokoon nähden monta kirpputoria. Minun suosikki on Ankkakirppis, jossa on myynnissä toisten romuja, vaatteita, huonekaluja ja valtava määrä kirjoja. Suurin osa kirjoista on ruotsinkielisiä. Mikäli et löydä Ankkakirppikseltä sopivaa luettavaa, niin aina voi käväistä kaupungin kirjastossa. Joko lukemassa päivän lehdet tai lainaamassa lukemista sateisiin iltoihin.

Moni tuttavistani suosii Hangon kampaamo- ja kauneuspalveluja. Sikäli mikäli, jos ne ovat auki tähän vuodenaikaan. Tuulen tuivertamat hiukset saadaan täällä kuosiin pilkkahinnalla verrattuna pk-seudun hintoihin.

Pari kahvilaakin on auki tähän vuodenaikaan. Alanin kahvila, jossa kaikki kakut ja leivät on kotona leivottuja.  Rannan tuntumassa sijaitsevan Cafferian valikoimissa on pientä purtavaa sekä erilaisia virvokkeita. Olen useasti käynyt toriostosten lomassa torikahvilassa, jossa emännöi hymyilevä thairouva. Hyvän sumpin lisäksi sieltä voi ostaa herkullisia kevätrullia.

Minun syyslomani kuluu täällä puutarhassa puuhastellen, pyöräillen ja kävellen sekä valokuvaten. Suosikkikuvauskohteeni ovat upeat auringonlaskut. Olisittepa nähnyt millainen taivas oli keskiviikon rankkasateen jälkeen!  Olen tehnyt myös lupauksen, että käyn muutaman kerran viikossa läheisellä kuntosalilla. Illan tullen sytytän kynttilät palamaan, laitan villasukat jalkaan ja katson teeveestä ne harvat ja valikoidut suosikkiohjelmani tai luen Ankkakirppikseltä ostamaani kirjaa. Tänään tulee Suomen kaunein koti -ohjelma, mutta ennen sitä käyn läheisellä kuntosalilla.

















2 kommenttia: