25. helmikuuta 2019

Bye helmikuu! Bye talvi?

Näin kauniissa ja aurinkoisessa säässä saimme viettää viime viikonloppua Hangossa. Tein perjantaina etäpäivän mökiltä käsin ja ennen töiden alkamista kävin aamulenkillä Plagenin rannassa. Nautin kävelystä lumettomalla hiekkarannalla. Aurinko paistoi, oli pikku pakkanen yön jäljiltä, joutsenet lipuivat merellä. Pikkukaupungin kaduilla kaikki vastaantulijat hehkuttivat upeaa säätä! Mikä ettei, sillä talvi "valkoisine kurittajineen" oli taas niin syvältä kuin olla ja voi. Myös meidän vanha Jaska -kissakin on herännyt talviuniltaan ja teimme viikonloppuna jo melkoisen pitkiä kävelylenkkejä mökin maastossa.:)

Lauantaina yläkerran herra pisti vielä paremmaksi, ja oli suorastaan keväisen lämmin. Lähdimme kävelemään Gunnarstrandiin ja matkalla tunsin kevään tuoksun. Se on sellainen tuoksu joka leviää jostain auringossa lämminneestä ja sulaneesta mudansekaisesta mättäästä. Tiedätte varmaan mitä tarkoitan? Gunnarstrand oli kaunis ja punaiset kalamajat tönöttivät tyhjinä rannan tuntumassa. Pitää odottaa vielä muutama kuukausi ja niiden edustoilla ja terasseilla on jälleen elämää. 

Gunnarstrandilta kipusimme kallion yli Tulliniemen rantaan. Kävimme juomassa kuumat juomat Oasis -kahvilassa ja sen jälkeen matka jatkui takaisin Hangon keskustaan. Matkan varrella soitin tuttavallemme ja teimme treffit Bravas -ravintolan terasille. Kyllä! Terassille! Siemailimme viinit aurinkoisella terassilla, katsellen tyhjään vierasvenesatamaan jossa vesilinnut uiskentelivat ja tekivät taidokkaita laskuja jäättömään mereen.

Aurinkoisia helmikuun viimeisiä päiviä viedään.

Plagen ranta.

Rantasauna, josta ei enää pääse avantoon uimaan.

Ihana, lumeton ja jäätön Gunnarstrand.

Veneet ja kanootit parkissa. Kohta kohta!

Kalamajojen pikkuisten ikkunoiden pitsiverhot ja koristeet.Gunnarstrand kalliolta kuvattuna.

Tulliniemi beach..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti