24. heinäkuuta 2018

Kaunis Kappelisatama

Kesäloma on täydessä vauhdissa ja olemme saaneet nauttia Hangon polttavan kuumasta kesästä. Juuri tällä hetkellä aurinkoinen Hanko on täynnä elämää. Päivisin rannat täyttyvät auringonpalvojista ja iltaisin turistit, ulkohankolaiset sekä hankolaiset kokoontuvat vierasvenesataman vieressä olevalle kadunpätkälle, jossa sijaitsee suurin osa Hangon ravintolatarjonnasta.

Sunnuntai-iltana lähdimme pyöräilemään pois keskustan hälinästä, Hangonkylän satamaan På Krogen -ravintolan terassille, johon auringon viimeiset lämpimät säteet osuivat ja pieni viileä tuulahdus puhalsi mereltä. Paluumatkalla poikkesimme, minulle ennen näkemättömässä, kauniissa Kappelisatamassa. Illan tullen Kappelisatama on kauneimmillaan ja minulla oli tietenkin kamera mökillä. Aurinko oli hiljalleen laskemassa, veneet olivat kiinni puisissa laitureissa ja eräällä laiturilla oli nainen koiransa kanssa ongella ilta-auringossa.

Kappelisatama oli niin hengästyttävän kaunis, joten uusi retki oli siis tehtävä mahdollisimman pian! Toteutimme sen eilen päiväsaikaan, kun aurinko porotti ja tuulenhenkäys tuntui kuin joku olisi hiustenkuivaajalla puhaltanut. Hikinoro valui purona pitkin selkäpiitä, asfaltti oli kuuma ja kurkkua kuivasi. Matkaa Kappelisatamaan oli vaivaiset kolme kilometriä. Näky oli edelleen yhtä kaunis kuin sunnuntai-iltana. Paahteisen kaunis. Ja kamera kävi.

Kappelisatama on Hangon vanhin satama. Ja mielestäni kaunein. Se on otettu käyttöön jo 1200 -luvulla ja toimi 1900 -luvun vaihteessa kalastussatamana ja 1950 -luvulla vierasvenesatamana. Nykyään se on hankolaisten pienvenesatama jonka ympärillä on niin ihania punamultaisia kalamökkejä. Kalamökkejä joiden puisilla terasseilla roikkuu ruosteisia ankkureita, joiden punamultaisia seiniä koristavat vanhat pelastusrenkaat, joiden pienille ikkunoille on jätetty joulukynttelikkö. Eräs vitsiniekka oli keksinyt naulata kyltin mökkinsä seinään: "Passkontrol Travemünde". Laittaisin itsekin:)

Kännykkäräpsy sunnuntai-iltana. Nainen ja koira ongella.

Pikkuiset kalamökit ja laiturit.



Hanhet pesulla.

Kyltti menneiltä ajoilta?

Niin säänpieksemää ja kaunista.




Ehkä paras paikka kalamökille? Ison koivun varjossa.

Ruosteiset ankkurit  roikkuvat laiturilla.




2 kommenttia:

  1. Oi Hanko Hanko! Olisipa joskus ihana käydä. Lapsuudesta asti vain tuttu teoriassa Suomen eteläisempänä paikkana, mutta ihan käymättä ne seudut siellä. Tuota kappelisatamaa olisi ihana kuvata vaikkapa auringonlaskun aikaan ja milloin vain. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MatkaMartta! Kappelisatama on todella kaunis iltaisin...ja myös päiväsaikaan:)

      Poista